Ловіть рецепт "Рис з грибами та овочами" від родини Коробова Павла, учня 10 класу.
Інгредієнти :
1 чашка рису
200 гр грибів (печериці)
1 велика морквина
1/2 цибулини
Зелена цибуля й часник
Сіль за смаком
2-3 ложки соняшникової олії
Спосіб приготування: у киплячу підсолену воду засипаємо промитий рис (1:2); промиті, очищені та порізані гриби, цибулю, часник, моркву (натерту) обсмажуємо на пательні із додаванням соняшникової олії; викладаємо відварений рис на тарілку, а зверху - підсмажені овочі.
Поживна і корисна страва готова... Смачного!
#HealthySchools
#ФудЧелендж
#healthy_me
#ГотуємоРазом
https://www.facebook.com/groups/331608870683337/permalink/1128126057698277/
Друзі, запрошуємо до козацького столу! Страви козацької кухні були прості, поживні та смачні. Харчувалися козаки дещо скромно, але їх їжа була, без сумніву, здоровою.
Популярними на Січі були страви із круп, риби, м'яса, дичини, овочів та фруктів. Споживання хліба і випічки було незначним, бо у походах не завжди було достатньо борошна і часу.
Родина учениці 3-Б класу Кудрявець Софії пропонує приготувати і покуштувати козацьку душнину, святкову страву із м'яса та овочів, без якої не обходилось ні одне весілля, ні хрестини чи будь-яке свято.
Рецепт душенини
Для приготування душнини беруть м'ясо, краще свинину, ріжуть на шматочки середньої величини. Обвалюють їх у борошні і складають у горщик.
Залити окропом, можна сироваткою чи сметаною. Іноді додавали до юшки сирівець, клали сирі цибулю, моркву. В цьому, більш сучасному варіанті, додаємо картоплю кубиками, порізаний кабачок. Присмачити спеціями і посолити.
Тушкувати страву у духовці до готовності.
Розкласти порціонно і посипати тертим сиром.
Їсти душнину можна з кашею, щедро поливаючи підливою.
Софійка і її брат Філіп чудово справились! Молодці!
Готуйте і смакуйте із задоволенням, друзі!
Козацького здоров'я вам!
https://www.facebook.com/groups/331608870683337/permalink/1128128261031390/
Родина Лиди Наталії, учениці 10 класу, полюбляє готувати разом.
Цього разу вони вирішили поділитися з нами рецептом пісної страви "Салат з авокадо"
Інгредієнти:
- банка квасолі
- томат свіжий
- солодкий перець
- ріпчаста цибуля
- зелений салат
- оливкова олія
- лимонний сік
- сіль, спеції
Спосіб приготування:
1. Промите листя салату викладаємо на тарілку у цілісному вигляді;
2. Квасолю «звільняємо» від соку і викладаємо на листя;
3. Зверху викладажмо нарізані помідори, перець, цибулю і авокадо у вигляді гірки;
4. Готуюємо соус із соку лимона, олії та спецій і ним заправляємо овочі.
5. Пісний салат готовий.
Усім смачного!
#HealthySchools
#ФудЧелендж
#healthy_me
#ГотуємоРазом
https://www.facebook.com/groups/331608870683337/permalink/1128168311027385/
М'ясо може бути інгрідієнтом багатьох страв.
Наприклад, окрошка.
Родина Олександри Скрипник нагадує рецепт тонізуючої страви.
Картопля – 4-5 шт.
яйця – 5 шт.
редиска – 8-10 шт.
свіжі огірки – 2-3 шт.
варена ковбаса (або відварене м'ясо)–300 г
пучок кропу
пучок зеленої цибулі
сіль за смаком
сметана або майонез – за смаком
квас – за смаком (приблизно 1-1,5 л)
Ця страва є актуальною. Завжди у жаркий день хочеться холодненької окрошки. Смачного!
https://www.facebook.com/groups/331608870683337/permalink/1129028797608003/
У сім'ї Давиденків любима козацька страва - вареники з капустою. Гарні господині, Наталія Миколаївна та її мама, навчають Катюню майстерності приготування.
Інгрідієнти: борошно, яйце, сіль, сода, кефір, капуста тушкована.
Смачного!
https://www.facebook.com/groups/331608870683337/permalink/1129121307598752/
Улюблена страва сім'ї Антона та Тараса Нерябових — куліш. В українській кухні — пшоняна страва на м'ясній юшці або на воді, яку затирають салом із цибулею і часником. Куліш за способом приготування схожий на крупинки, але готується переважно з пшона. Куліш легко готувати в домашніх і польових умовах. Звідси й інша його назва — польова каша.
https://www.facebook.com/groups/331608870683337/permalink/1130090917501791/
Гречка – продукт, знайомий всім з дитинства. Її вживають у вигляді каші, запіканок і супів. Страви з гречки не тільки володіють прекрасним смаком – користь цих зерен для нормального функціонування організму людини незаперечна.
Гречка - улюблена крупа в родині Карріної Анастасії, учениці 5-А класу. Тому страви з гречаною крупою часто з'являються на столі в цій сім'ї. Сьогодні Настя разом з мамою Світланою Іванівною готують смачнючий гречаний суп.
Інгредієнти:
на 2,5 л води 3 середні картоплини;
1 морквина; 1 ріпчаста цибулина;
пів склянки гречаної крупи;
1 столова ложка солі без верху;
зелень (кріп, петрушка), лавровий лист; 2 столові ложки олії (пісний рецепт); або 200-300 г м’яса .
Смачного!
https://www.facebook.com/groups/331608870683337/permalink/1129620697548813/
Приготувати макарони можна сотнею різних способів. Серед усього різноманіття є один рецепт, який посідає особливе, почесне місце. Це, звісно, макарони по-флотськи. Проста, недорога й ситна, дуже смачна страва.
Рецепт цієї класичної домашньої страви з'явився приблизно в 50-х роках, і з того часу вона стала однією з улюблених багатьох українських сімей. Наші господині Аня Олепір, учениця 11 класу, та її матуся Юлія Володимирівна впевнено взялися за роботу.
Інгредієнти: фарш, макарони, морква, помідори, часник, кріп.
https://www.facebook.com/groups/331608870683337/permalink/1129096777601205/
Український борщ - ідеально збалансована страва. Чи справді він є зразком гармонії продуктів в одній тарілці сьогодні ми родиною разом із донечкою Вороною Поліною з'ясовували та доводили. Долучаємося до челенджу)
Рецепт нашого борщика(на каструлю 3 л):
телятина – 300-400 г;
картопля – 3-4 шт.;
капуста – 300-400 г.;
буряк – 200 г (1шт. середнього розміру);
цибуля – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
томатна паста – 2 ст.л.;
часник - 2-3 зубочка;
укроп - 0.5 пучка (по бажанню);
сіль – за смаком;
лавровий лист – 1-2 шт. (по бажанню);
солодкий перець – 1 шт. (по бажанню);
сметана – для подачі;
хліб - для подачі.
Приємного апетиту)
https://www.facebook.com/groups/331608870683337/permalink/1130258870818329/
Ось і закінчився другий тиждень Фуд челенджу "Весело про їжу".Учні,батьки, вчителі школи об'єдналися метою приготувати смачну та здорову їжу.
Рецептів у всіх багато. Але як правильно приготувати таку їжу: які вітаміни містять інгредієнти страв; скільки калорій; який режим харчування?
Щоб досягти найкращого результату,покроково йшли до успіху. Спочатку найактивніші учні та батьки, вчителі створили презентацію про значення вітамінів у житті людини. Під час "вітамінних" уроків учні більше дізналися про вітаміни та про їх відсотковий вміст у продуктах харчування. Збагатившись знаннями, почали втілювати рецепти страв у життя. Бабусі, мами, тата допомагали дітям готувати смачні та корисні страви. Із топ-10 рецептів від родин створили Здорову кулінарну книгу своєї школи.
Найбільше школярам сподобався сам процес приготування страв. Це було не лише пояснення рецепту старшими, а й приємна розмова рідних людей,часом теплі спогади, часом родинна пісня. Люди кажуть: "Є рід - буде й обід". |