Понеділок, 20.05.2024, 19:18
Полтавська ЗОШ №20 
імені Бориса Серги Моя найкраща школа!!! Моя найкраща школа!!! Моя найкраща школа!!! Моя найкраща школа!!! Моя найкраща школа!!! 
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Головна » Файли » Шкільні новини

Фудчелендж
17.05.2021, 21:59

Правильне харчування допомагає людині зберігати працездатність, уникати різних захворювань, підтримувати вагу в нормі. Щоб організм отримував усі необхідні поживні речовини і повністю їх засвоював, треба правильно харчуватися. Учасники ФУДчеленджу #HealthySchools:заради здорових і радісних школярів # 3 тиждень# ділилися рецептами національної кухні Білорусі. Кулінарні традиції білорусів – це вишуканість і витонченість, оригінальність у приготуванні страв. Характерною рисою білоруської кухні можна також вважати сильне розварювання продуктів у процесі тривалого варіння або томління, що додає багатьом стравам вигляд густої каші. Найбільш часто використовуються в білоруській кухні різні види борошна, в тому числі, крім зернових культур, вівсяна, гречана або горохова, які часто змішуються між собою.

Салати – одні з найулюбленіших страв у білоруській культурі. Рецептом приготування білоруських салатів поділилася родина учня 7-А класу Сорочана Сергія.

Використання фаршо- і пюреподібних мас з м’яса, риби, картоплі дало білоруській кухні більшість картопляних страв ( фляки, моканина, вантробки, деруни, цибрики). Русова Вікторія, учениця 4-А класу, надала майстер-клас із приготування «Білоруських драників», Кос Денис, учень 4-А класу, рецептом «Калдунів», Коломієць Мілана, учениця 8-Б класу, - «Клюскі».

Відео майстер-класи із приготування перших страв на фестивалі представили Лазоренко Вероніка, (4-А) та Галайчук Вероніка (2-А).

Серед випічки популярні млинці, печиво. У багатьох стравах поєднані важливі для організму людини білки, жири та вуглеводи у правильних пропорціях, хоча більшість із них містять пшеничне борошно, що є наслідком збільшення ваги тіла. Смакували картопляну бабку, білоруські деруни. Рецепт традиційних білоруських галушок у супі з курячим м’ясом запропонувала родина Забродіна Миколи, учня 2-А класу. Картопляну бабку готувала родина учениці 3-Б класу Ярошенко Ганни. Рецептом млинців поділилася родина Бобрович Варвари (7-А), а Онищеко Валерія(7-А) - рецептом «Дзьмухауци».

На десерт сім’я Савенко Сіми, учениці 5-А класу, поділилася рецептом білоруських маківок. Смакували випічкою «хмиз». Русов Артем, учень 6-А класу, представив на фестивалі процес приготування печених яблук з брусицею.

Доступні інгредієнти білоруської кулаги, солодкої страви із свіжих і заморожених ягід, що нагадує кисіль.

Серед напоїв - білоруський квас, який швидко вгамує спрагу та є енергетично цінним напоєм, низькокалорійним, покращує травлення і засвоєння важких продуктів. Різні рецепти приготування були запропоновані господинями. Коргун Карина, учениця 8-А класу, презентувала відеоматеріал приготування білоруського квасу із чорного житнього хліба, родзинок, цукру, лимона, води; Поляк Анастасія, учениця 10 класу, - морс із журавлини. Рецепт старовинного східнослов’янського напою «збитень», який готують з меду, трав, прянощів запропонувала сім’я Лісного Антона, учня 9-А класу та родина Шапрана Іллі, учня 9-Б класу.

Майже кожна родина на ІІІ тижні Фуд челенджу готувала страви білоруської кухні. Відгуки були різні: частина учнів порівняли деякі страви з українськими, старшокласникам здалося, що борошняна випічка дуже калорійна, а м’ясні страви містять багато жирів, що шкодить організму. Головна відмінність білоруських страв від інших слов’янських полягає в самому процесі обробки продукті, в досить тривалому, що є наслідком втрати корисних вітамінів у овочах та фруктах. Десерти білоруської кухні також із завищеним вмістом цукру. А от напої - переважно із трав’яного збору, низькокалорійні, тому доречні для здорового харчування.

Цікаво. Пізнавально. Корисно. Піклуймося про своє здоров’я, дотримуємося правил здорового харчування!

Возможно, это художественное изображение

За результатами онлайн фестивалю відео майстер-класів двадцять кращих робіт увійшли до Кулінарної книги Бі_На_Ку. Деталі: https://www.facebook.com/groups/331608870683337/permalink/1134639113713638

Категорія: Шкільні новини | Додав: yarina_buturlim
Переглядів: 140 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
...
...
...
...
Шкільні новини [584]
Знай наших! [3]
Позакласна робота [14]
© AIRa

Створити безкоштовний сайт на uCoz